KARS (AA) - Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yılbaşı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından ikinci etap pistlerde kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı merkezde, yılbaşı hazırlıkları tamamlandı. Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranları da yüzde 90'a ulaştı.

Bazı ülkelerden ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen yerli ve yabancı turistler, sarıçam ormanlarıyla çevrili pistlerde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde yoğunluğun başladığını belirterek, yılbaşı için hazırlıkların tamamlandığını, her türlü tedbirin alındığını söyledi.

Mekanik tesislerde gerekli kontrollerin yapıldığını, pistlerin tamamının kar ezme makinesiyle tesviye edilerek, kayak için ideal duruma getirildiğini vurgulayan Gürbüz, "Türkiye'de ve dünyada birçok kayak merkezinin kar sıkıntısı yaşadığını biliyoruz. Sarıkamış'ta ise yaklaşık bir aydır kayak keyfi yaşanıyor. Kayak merkezimizdeki pistlerde 40 santimetre kar var. Kayak yapmaya elverişli durumdadır" diye konuştu.

Gürbüz, yılbaşı nedeniyle otellerin dolmaya başladığını, gelen kayak tutkunlarına sarıçam ormanları arasında, uzun kayak pistleri ve kristal kar üzerinde kayak yapma imkanı sunduklarını ifade etti.

Kayak hocalarından İbrahim Demirci de birçok kayak merkezinde kayak yapılmazken Sarıkamış'ta güzel ortam olduğunu belirtti.

Cıbıltepe'de toplam uzunluğu 25 kilometreyi bulan 8 slalom ve bir snowboard pistiyle saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyejle hizmet veriliyor.