KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - Cibuti'den Konya'ya eğitim için gelen lise öğrencisi Necmettin İlmi, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı örnek alıyor.

Cibuti'den Konya'ya gelen 18 yaşındaki Necmettin İlmi, ailesinden binlerce kilometre uzakta, hayallerini gerçekleştirmek için gece gündüz ter döküyor.

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi İlmi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi.

Babası Cibuti Din, Kültür ve Vakıflar Bakanlığı Müsteşarı Muhammed İlmi'nin, eski başbakanlardan Erbakan'ı yakından tanıdığını anlatan İlmi, "Doğduğumda Erbakan başbakanmış. Mücahit ve iyi bir insandı. Babam da onun gibi olmam için 'Necmettin' adını koymuş" dedi.

İlmi, Erbakan'ın yaşantısı ve siyasi hareketini yakından takip ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Erbakan gibi olmak için Türkiye'ye geldim. Hayallerime yaklaştım. Babam da Türkiye'de eğitim görmemi istiyordu. Daha önceki bir Türkiye ziyaretinde Türk Diyanet Vakfı ile görüşmüş. Türkiye'deki eğitim olanakları hakkında bilgi edinmiş. Ben de hep bunu hayal ettim. İnternetten, eğitim imkanlarını sürekli araştırıyordum. Dört yıl önce Cibuti'deki Türk elçiliğinde sınava girdim ve seçildim. Böylelikle benimle beraber 2 kişi daha Konya'ya geldi."

- En çok etliekmeği seviyor

Okulunda 55 ülkeden 300'e yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden İlmi, aldıkları eğitimi ve bulundukları ortamı çok sevdiğini aktardı.

İlmi, ailesini özlemesine rağmen arkadaşları ve öğretmenlerinin sıcak ilgisi sayesinde zorluk yaşamadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Burayı çok sevdim. Cibuti'den buraya eğitim için ilk gelen biziz. İnşallah Cibuti'nin Erbakan'ı olmak istiyorum. Erbakan büyük bir adamdı ve başbakan oldu, ülkesine hizmet etti. Ben de makine mühendisi olmak ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Derslerim çok iyi, elhamdulillah. Genellikle sayısalcıyım, matematik çalışıyorum. Zor olduğu için bu derse daha çok çalışıyorum. Hafta sonları da spor yapıyorum. En sevdiğim Türk filmi de 'Ertuğrul 1890' filmi. Bu filmden çok etkilendim. Konyada yemeklerden en çok etliekmeği seviyorum."