AKSARAY (AA) - Aksaray'da çeşitli türlerden 4 bin 510 adet meyve fidanı çiftçilere dağıtıldı.

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından meyveciliğin geliştirilmesi, çiftçilerin gelirlerinin arttırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında çeşitli türlerden 4 bin 510 adet meyve fidanının dağıtımı yapıldı.

Dağıtım töreninde İl Özel İdaresi bütçesinden meyve ve sebzecilik için 550 bin lira ayrıldığını belirten Vali Şeref Ataklı şunları kaydetti:

"Aksaray’da iklim şartlarına uygun şekilde ceviz ve diğer meyve çeşitlerinin üretimini arttırmak için çalışmalar devam ediyoru. Çiftçilerimize bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. 4 bin 510 adet çeşitli türlerde fidan dağıtıyoruz. 9 çiftçimiz ceviz, badem, kiraz, elma ve bağ türlerinde kapama meyve bahçesi oluşturmuş olacak. Bu durumda ekonomik olarak ilimize önemli bir katkı sağlayacağını önümüzdeki zaman içinde göreceğiz. Biz başta ceviz olmak üzere meyve bahçelerinin sayısın ve büyüklüğünü arttırmak istiyoruz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da Vali Şeref Ataklının isteği ile örnek meyve bahçeleri yapıldığını belirterek, çiftçilerin bu anlamda bu bahçelerle teşvik ve yol gösterici olacaklarını ifade etti. Fidanlar için çiftçilerden çok cüzi miktarda para alındığına dikkati çeken Zabun, geri kalan tüm masrafların İl Özel İdaresi bütçesinden karşılandığını da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere fidanları, Vali Şeref Ataklı, İl Genel Meclis Başkanı M. Muammer Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Esat Zengin tarafından dağıtıldı.