Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin elli dokuzuncusunda, araştırmacı-yazar Ahmet Çiçek ile arşiv uzmanı Mesut Öğmen “Osmanlı Arşivinin Tarihi Seyri” konusunu anlatacaklar.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, Osmanlı’nın üç kıtaya ve üç çağa uzanan bir dünya devleti olarak tarihte yerini aldığını belirterek “Bu açıdan tarihte tek örnektir. Osmanlılık madde ile mananın muhteşem bir ahengidir. Osmanlılık bir bakıma Türk-İslam harikasıdır. Bu muhteşem abideyi cihan devleti yapan özellikler nelerdir? Bu sorunun cevabı siyasi, askeri, iktisadi, dini, kültürel yüzlerce hatta binlerce çalışmayla ancak izah edilebilir. Acaba Osmanlı arşivlerinden yeterince faydalanabiliyor muyuz? Bu konuyu Çınaraltı’nda konuşma ve tartışmanın faydalı olacağını düşünmekteyiz” dedi.

İLESAM İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Başkanı Recep Arslan’ın yöneteceği; Ahmet Çiçek ile arşiv uzmanı Mesut Öğmen’in “Osmanlı Arşivinin Tarihi Seyri” başlıklı konuşmaları, 20 Aralık 2014 günü saat 16.00’da Aksaray Yusuf Paşa’daki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşecek.