ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ilçesinin tamamının kontrol altına alındığı, devam eden operasyonda 5 bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde 12 Şubat'taki önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak Cizre'de ilçenin tamamı kontrol altına alınırken devam eden operasyonda 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı. Yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirilen toplam 30 bölücü terör örgütü mensubunun cesedi ele geçirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 654 oldu.

Operasyonda ayrıca 27 kalaşnikof piyade tüfeği, 149 şarjör ve bin 171 fişek, 1 smith wesson tüfek, 3 tabanca, 3 şarjör ve 7 fişek, 7 av tüfeği, 13 el bombası, 6 telsiz, 1 el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleği ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda da bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirildi, 1 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 190'a ulaştı.

Hakkari'de bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Şanlıurfa Suruç'ta ise Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan PKK/PYD terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

Mardin'de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan 4 işbirlikçi, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 7 şarjör ve 172 fişek, 3 av tüfeği, 3 şarjör ve 57 fişek ile yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu yabancı uyruklu 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı.