Denizli’nin Honaz ilçesinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında düzenlenen kursta tanışan iki genç, kurs sertifikasını aldıkları gün ise evliliğe ilk adımı attı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi", Denizli’nin Honaz ilçesinde de uygulandı. Proje kapsamında düzenlenen kursa katılarak başarı sağlayan ve aralarında kadınların da olduğu kursiyerler, sertifikalarını aldılar.

Honaz Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen törene Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Honaz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Ümran Çetin, kursiyerler ve davetliler katıldı.

BAŞKAN DEVECİOĞLU KEPENEK GİYDİ

Sertifika töreninde konuşan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, "Sürü yönetmek işi çok zor bir iş. Bu kursun çok faydalı olduğuna inanıyorum. Ben de Yörük kökenliyim ve hayvancılığın ne kadar zor bir meslek olduğunu biliyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve protokol üyeleri kursu tamamlayanlara sertifikalarını verirken, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu çobanların kullandığı kepeneklerden birini giyerek kursiyerlere sertifikalarını verdi.

KURSTA BAŞLAYAN AŞK

"Sürü Yöneticisi Elemanı Benim Projesi" kapsamında açılan kursa katılan Karaçay Mahallesi’nden Ufuk Topçu ve Aydınlar Mahallesi’nden Gülnaz Kuzu ise, arkadaşlıklarını ilerleterek evlenmeye karar verdi. Kursta tanışan gençler, evliliğe ilk adımı da sertifika töreninde attı.

Hem kursu tamamlayan hem de sertifikalarını alan gençler, protokol üyelerinin önünde nişanlanarak, pasta kesti.

Protokol üyeleri genç çifti tebrik ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.