‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ projesi kapsamında Gaziantep’ten yola çıkan 11 bisikletçi, Kastamonu’ya ulaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ projesi kapsamında 11 bisikletçi, Vali Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şehmus Günaydın, böylesine anlamlı bir konuda farkındalık oluşturmak ve bu konuya dikkat çekmek için yapılan projenin takdir topladığını belirterek, “Çocuk felci konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından son dönemlerde ciddi çalışmalar gerçekleştirildi. Bir bisiklet grubunun ise böylesine önemli bir konuya dikkat çekmesi ayrı bir önem arz ediyor. Toplumda bisiklet kullanmayı yaygınlaştırmak gerekiyor. Hastalıkların önüne geçebilmenin başı spor yapmaktan geçiyor. Spor en ucuz ilaçtır” dedi.

Dünyada bisiklet kullanımının çok yaygın olduğunu ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Kastamonu’da da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bin 650 metre uzunluğunda bisiklet parkuru yaptıklarını kaydetti. Bisiklet parkurunun kısa bir zaman dilimi içerisinde kullanıma açılacağını aktaran Başkan Babaş, “Sağlık Bakanımız Mehmet Müzezzinoğlu bisiklet yolu için metresine 1 bisiklet vereceklerini bizlere iletti. Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderilecek bisikletleri çocuklarımıza armağan edeceğiz” diye konuştu.

Proje hakkında bilgiler veren Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay da çocuk felcine farkındalık oluşturmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aşılama kampanyalarıyla çocuk felcinin dünyadan silinmeye çalışıldığını vurgulayan Alpay, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar Türkiye’de bir sürü aşılama yapıldı ve 2000 yılında Türkiye çocuk felcinden arınmış bir ülke oldu. Fakat dünya üzerinden çocuk felci silinene kadar bundan kurtulmuş değiliz. Buna farkındalık yaratmak için projeyi yapıyoruz. Bisikletçilerimiz bin 530 kilometre yol yapacak. Projeye 16 Ekim’de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin start verdi. Adana, Aksaray, Ankara’ya geçerek Kastamonu’ya geldik. Buradan Sinop ve Samsun’a gideceğiz. Samsun’da Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı İlk Adım Anıtı’nda projemizi tamamlayacağız.”