KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, küçük yaşta evlendikleri için açılan kamu davası sonucu imam nikahlı eşi cezaevine giren 17 yaşındaki kadın, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

"Çocuk gelin" F.Ç, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yaşında olduğunu ve 2 yıl önce imam nikahıyla 27 yaşındaki Y.G. ile evlendiklerini söyledi.

Ortada şikayet olmadığı halde "küçük yaşta evlilik yaptıkları için" eşinin kamunun açtığı dava nedeniyle 12 gün önce cezaevine girdiğini anlatan F.Ç, "Ben de şikayetçi değilim. Şu anda çok mağdur durumdayım. Kayınbabam ve kayınvalidem ile kalıyorum. Hiçbir gelirimiz yok. Kayınvalidem bedensel, kayınbabam ise görme engelli. Bir tek eşim çalışıp bize bakıyordu. Eşim de cezaevine girince zor durumda ve ortada kaldık. Kanun, küçük yaşta evlenenler için yani bizlerin mağdur olmaması için çıkarılmış ama şu anda daha çok mağduruz" dedi.

F.Ç, eşinin 6 yıl cezaevinde kalacağını belirterek, bu süre zarfında kendilerine bakacak birinin olmadığını dile getirdi.

Eşini çok sevdiğini aktaran F.Ç, "Eşim bana şiddet falan da uygulamadı. 3 ay sonra resmi nikah tarihi alacağız. Eşimin bir an önce cezaevinden çıkarılmasını ve yanıma dönmesini istiyorum" diye konuştu.

Yarının "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" olduğunu hatırlatan F.Ç, "En güzel hediyem eşimi istiyorum. Bütün yetkililere sesleniyorum, çok zor durumdayız. Eşimin bir an önce cezaevinden çıkarılmasını istiyorum" ifadesini kullandı.