KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, küçük yaşta evlendikleri için açılan kamu davası sonucu imam nikahlı eşi cezaevine giren ve yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım talebinde bulunan 17 yaşındaki kadına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kol kanat gerdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, psikolog ve sosyal çalışmacılar ile Etiler Mahallesi'nde kayınbabası ve kayınvalidesi ile birlikte kalan 17 yaşındaki F.Ç'yi ziyaret etti.

Bozdemir, burada, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Marta Dünya Kadınlar Günü'nde böyle olumsuz bir haberle karşılaşmak istemediklerini belirterek, bugün psikolog ve sosyal çalışmacılar ile evi ziyaret ettiklerini söyledi.

F.Ç'nin çocuk yaşta imam nikahı ile evlendirildiğini anlatan Bozdemir, şöyle konuştu:

"Bu olaydan sonra da 2 yıllık bir süre geçmiş. Mahkeme süreci devam ettiği için de eşi hüküm almış. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kırıkkale Valiliği olarak görevimiz, yaşlının, çocuğun ve engellinin yanında olmak. Arkadaşlarımız bir kamu görevi yapmış ve haber yapmışlar. Teşekkür ediyoruz. Biz de bugün itibariyle sosyal ekonomik destek anlamında kızımızı destekleyeceğiz. Mahkemeye bir eğitim tedbiri yazacağız ve bundan sonra okumasını da sağlayacağız. Ailenin yanında da çocuğumuzu destekleyeceğiz. Yargı anlamında zaten süreç tamamlanmış. İmam nikahı ile evlendiği kişiyle ilgili yapacağımız bir şey yok. Kızımızın yaşı dolduğunda da resmi nikah gerçekleşecek. Amacımız, kendi ayakları üzerinde durması için aileyi ve kızımızı desteklemek."

F.Ç. de kendisine yardım ettikleri için yetkililere teşekkür etti.

Çocuk yaşta evlendirilen F.Ç, açılan kamu davası sonucu imam nikahlı eşinin cezaevine girdiğini belirterek, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım talebinde bulunmuştu.