İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta sınırın açılmasını bekleyen çocuk sığınmacılar, kamptaki kötü şartlardan şikayetçi.

Ülkelerindeki savaşların en çok mağdur ettiği çocuk sığınmacılar, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, gelecek planlarını, yaşadıkları zorlukları ve ülkelerine duydukları özlemi anlattı.

Geleceğe dair umutlarını kaybetmeyen çocuk sığınmacılar, İdomeni'deki koşulların zorluğu, yiyecek ve içecek azlığı, yatacak yerlerin olmaması nedeniyle korkmuş ve yorgun bir şekilde sınırın açılmasını bekliyor.

"Ne oyun oynayacak arkadaşım ne de oyuncağım var"

İdomeni'deki kampta bir haftadır Makedonya sınırının açılmasını bekleyen 11 yaşındaki Suriyeli Ziyad, ailesiyle Suriye'den yola çıkıp Almanya'ya ulaşmak istediğini belirterek, "Arkadaşımız olsa da biz oyun oynamak istemiyoruz. Sadece sınırı geçmek istiyoruz" diye konuştu.

Suriyeli bir başka çocuk sığınmacı 8 yaşındaki Roulen de "Çok hastayım ama ilaç yok. Yemek yok. Hava çok soğuk. Yatak yok. Ne oyun oynayacak arkadaşım ne de oyuncağım var" dedi.

Iraklı sığınmacı 13 yaşındaki Abdullah ise kampta 15 gündür sınırın açılmasını beklediklerini, kampta verilen yiyecek ve içeceğin azlığı nedeniyle ekmeği ve suyu kendilerinin satın aldığını kaydetti.

Muhabir: Cüneyt Davut