Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu, şiir terapilerine Ankara Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri’nde düzenlediği program ile devam etti.

Cezaevindeki mahkumların hayata ve geleceğe bakışı, daha olumlu tepkilerinin yer alması, okuma ile sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılması ve sosyal yönlerinin öne çıkarıldığı proje kapsamında Adana, Gaziantep, Osmaniye illerinden sonra Ankara Sincan Çocuk ve Kadın Kapalı Cezaevi’nde şiir terapisi düzenlendi. Türkiye Gençlik Konfederasyonu’nun desteği ile Şair Yazar Burak Ballı tarafından hazırlanan şiir terapisi büyük ilgi gördü. Ayrıca ses sanatçısı Afgan Algan’ın seslendirdiği eserler ile duygulu anlar yaşan mahkumlar, etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Türkiye Gençlik Konfederasyonu İç Anadolu Bölgesi Başkanlığı’na ve cezaevi yönetimine teşekkür ettiler.

Programa katılan Türkiye Gençlik Konfederasyonu İç Anadolu Bölgesi Başkan Yardımcısı Gökhan Şahbaz, projeye katkılarından dolayı Cezaevi Müdürü Necmi Acun, Şair Burak Ballı ve ses sanatçısı Afgan Algan’a teşekkür plaketi verdi. Cezaevi Müdürü Acun, cezaevlerinde böyle bir etkinlik yapmalarından dolayı başta Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu yönetimi adına İç Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Şahbaz’a, Şair Burak Ballı’ya ve sanatçı Afgan Algan’a teşekkür ederek, cezaevi mahkumlarının yaptığı seramik işlemelerle süslü tabağı hediye etti.