İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, son 30 yılda bir milyondan fazla çocuğun organlarının çalındığını söyledi.

Dünya üzerinde Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre 200 milyon kadar yetimin olduğunu belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, verilen rakamın eksik olduğunu vurguladı. Yılmaz, “İçinde Çin, Myanmar, Kuzey Kore gibi 52 ülke bu rakama dahil edilmemiştir. Bunları da eklediğimiz zaman sivil toplum kuruluşlarının rakamları tahmini olarak 400- 500 milyon çocuğun dünya üzerinde yetim olduğu yönündedir” dedi.

FUHUŞ VE ORGAN MAFYALARI TARAFINDAN 2 MİLYON’DAN FAZLA ÇOCUK KAÇIRILDI

500 milyon yetim çocuğun yarısının herhangi bir aile ve ya kurum koruması olmadan sokaklarda yaşadığını dile getiren İHH Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, fuhuş mafyaları tarafından bir milyon 100 bin çocuğun kaçırıldığını belirtti. Murat Yılmaz, “Sokakta yaşayan çocukları bekleyen inanılmaz tehlikeler var. Bunların başında organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri ve misyoner örgütler geliyor. Özellikle organ mafyaları, çocukları tehdit ediyor. Son 30 yılda bir milyondan fazla çocuğun organları çalındı. Yine fuhuş mafyaları tarafından bir milyon 100 bin çocuk kaçırılmış ve istismar edilmiş. Bu internet üzerinden yapılan bir yapı ve senelik olarak bütçelerinin 20 milyar doların üzerinde olduğu ifade ediliyor. Maalesef çocukları ciddi bir anlamda öğüten bir sistem bu. Bunun dışında misyoner örgütler yetim çocukları için ciddi bir tehlike ve tehdit oluşturuyor. Bu misyoner örgütler dünyanın her yerinde çalışıyorlar. Genellikle yoksulluğun ve cehaletin olduğu topluluklar da Afrika gibi, Güney Doğu Asya, Orta Asya gibi inanç yönünden zayıf olan bölgelerde çalışıyorlar. Müslüman olan çocukların dinlerini bir takım faaliyetlerle değiştiriyorlar. Sadece World Virgins dünya üzerinde 4 milyon 300 bin çocukla ilgileniyor. Bu çocukların yüzde 80’i İslam dünyasının çocukları. Biz kendi çocuklarımıza sahip çıkmadığımız sürece dünya üzerindeki bu misyoner yapılar bizim çocuklarımızın dinlerini değiştirmeye devam edecekler” şeklinde konuştu.

“İHH OLARAK HEDEFİMİZ 52 BİN YETİM ÇOCUĞA DESTEK OLMAK”

Her gün 10 bin çocuğun yetim kaldığını belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor ve bu sene de 3 milyon 500 bin çocuk rakamını oluşturuyor. Gerçekten dünyanın üzerinde düşünmesi gereken rakamlar bunlar. Biz İHH olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ile beraber Türkiye’deki 20 milyon öğrenciyle birlikte ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ çalışması yapıyoruz. Bu çalışma vesilesiyle Hakkari, Edirne, Tekirdağ yani Türkiye’nin her yerindeki öğrenciler sınıfça bir yetime destek çıkabilecekler. Anaokulundan liselere kadar, devlet ya da özel okul ayrımı yapmaksızın çocuklar bu kampanyaya katılabilir. Bu seneki hedefimiz 52 bin yetim çocuğa destek olmak.”

“ARTIK DÜNYA YETİMLER GÜNÜ VAR”

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nın teklifiyle oluşturulan ‘Dünya Yetimler Günü’nü ilan ettiklerini ifade eden Yılmaz, “İHH’nın teklifiyle oluşturulan Dünya Yetimler Günü var artık. Bunu da İslam İşbirliği Teşkilatı geçen sene verdiğimiz teklifi kabul ederek 15 Ramazan tarihini ‘Dünya Yetimler Günü’ ilan etti. Geçtiğimiz ramazan ayında ilkini biz İslam alemi olarak idrak etmiş olduk. Artık İslam dünyasının da bir yetimler günü olmuş oldu. Önümüzdeki yıl daha güçlü bir şekilde bunu idrak edeceğiz inşallah” dedi.

“MİSYONERE, ORGAN VE FUHUŞ MAFYALARINA, DİLENCİ ŞEBEKELERİNE KAPTIRACAK TEK BİR ÇOCUĞUMUZ YOK”

Hedeflerinin daha fazla yetim çocuğa destek olmak olduğunu ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“İHH olarak dünya üzerindeki 52 bin yetime destek veriyoruz. Aynı zamanda dönemsel olarak 400 bin yetim çocuğumuzu destekliyoruz. Tabi bu rakamlar bizim için az olan rakamlar ama halkımız, okullarımız ve destekçilerimiz heyecan içindeler. Bu heyecanla beraber inşallah daha fazla yetim kardeşimize yardımda bulunacağız. Dünyaya şunu söyleyeceğiz. Bizim misyonere, organ mafyalarına, fuhuş mafyalarına, dilenci şebekelerine kaptıracak tek bir çocuğumuz yok mesajını vereceğiz.”