SİİRT (AA) - Siirt'te Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 100 çocuğu daha önce gitme imkanı bulamadıkları sinemaya götürdü.

Emniyet müdürlüğüne ait araçlarla okullarından alınarak kent merkezindeki sinemaya getirilen çocuklar ilk kez sinemada film izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilerle sinemada film izleyen İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan çoğu çocuğun terör olayları nedeniyle kültürel ve sosyal imkanlardan yeteri kadar yararlanamadığını söyledi.

"Hedef kitlenin sosyal ihtiyaçlarının terör örgütleri tarafından istismar edilmesini önleme ve öğrencilerin bu mahrumiyetinin giderilmesi için bu etkinlikleri düzenliyoruz" diyen Özkan, bu sayede polis ile öğrencilerin kaynaşmasını da sağladıklarını belirtti.

Özkan, şöyle dedi:

"Ülke bütünlüğü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin yaptığı propagandaları etkisiz hale getirmek, gençlerin suça yönelmelerinin önüne geçmek için daha önce kültürel ve sosyal etkinliklere erişim imkanı bulamayan gençleri tespit ederek güzel bir gün geçirmelerini sağlamak istedik. Eğitim süreçlerinde moral ve motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunmak için 100'er kişilik gruplar halinde bu etkinliği sürdüreceğiz. Hedefimiz bin öğrenciye ulaşmaktır."

Vali Mustafa Tutulmaz ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Sami Ekim de öğrencilerle sinemada film izledi.