Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çocuklara at sevgisini aşılamak için düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Etkinlikte Bakanlık kampüsü içindeki kreşte bulunan çocuklar, ponylere binerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) çocuklara at sevgisini aşılamak için belli aralıklarla at binme etkinlikleri düzenliyor. At yetiştiriciliği de yapan TİGEM’in bu kapsamda Bakanlık kampüsü içinde gerçekleştirdiği etkinlik şenlik havasında geçti. Yaklaşık 40 çocuk etkinlikte hem ata bindi, hem de kendilerine ikram edilen sucuk ve diğer yiyeceklerden yedi. Çocukların zarar görmemesi için bütün güvenlik önlemlerini alan görevlilerin yanı sıra öğrencilerini bir an olsun yalnız bırakmayan kreş öğretmenleri, yapılan etkinliklerin çocukların psikolojisini olumlu etkilediğini ve hayvan sevgisini geliştirdiğini söyledi.

Atları yakından görme ve sevme fırsatı bulan çocuklar, atın üstünde heyecanlı dakikalar geçirdi. Elleriyle pony atlara ot yediren çocuklar, zaman zaman at binme etkinliğine katıldıklarını ifade ederek, bu durumdan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.