ÇANKIRI (AA) - Çankırı'daki ortaokul öğrencisinin, çocukların pencerelerden düşmesini önlemek amacıyla geliştirdiği proje ödül kazandı.

Kurşunlu Tevfik Fikret Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Çağan Ünver, 2'nci Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı'nda "Güvenli Pencere Projesi" ile buluş dalında Türkiye ikincisi oldu. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, başarısından dolayı Ünver'i ödüllendirdi.

Özcan, Valilik Toplantı Salonu'ndaki ödül töreninde, Çağan Ünver'i gösterdiği başarıdan dolayı kutladı.

Ünver'in başarısını çok önemsediğini dile getiren Vali Özcan, "12 ülkeden bin 257 projenin katıldığı olimpiyatlarda bir çocuğumuzun böyle bir başarıyı elde edip, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden ödülünü alması hepimizi mutlu etti. Amacımız, gençlerimizin bu tür bilimsel çalışmalarda öne çıkması. Çağan, bu camia içinde önemli bir başarı elde etti" dedi. 

Çağan Ünver ise televizyonda sık sık pencereden düşen çocukların hayatını kaybettiğine dair haberler izlediklerini anlattı.

Çocuklar veya engellilerin pencereden düşmesini engellemek için çalışma yaptığını vurgulayan Ünver, "Anneler zaman zaman evlerini havalandırmak için pencereyi açıyor. Pencere açıkken çocuklar bazen aşağı sarkabiliyor. Çocukların ve engellilerin pencereden sarkıp düşmesinin önüne geçmek için projeyi yaptım" diye konuştu

Ödüllü projesi hakkında bilgi de veren Çağan Ünver, "Projede bir sensör bulunuyor. Sistemi açıp pencerenin biraz önüne konulduğunda, birisinin geçmesi halinde sensör kapatma talimatı veriyor ve pencere kapanıyor. Bu sayede birinin düşmesi engelleniyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Vahdettin Özcan, Ünver'e çeşitli hediyeler verdi.