ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi tarafından Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu.

Çubuk Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda kurulan Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ilk etapta açtığı 5 branşta sporcu yetiştirmeye ve turnuvalara hazırlanmaya başladı.

Kulübün Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın talimatlarıyla belediye bünyesinde kurulduğunu söyleyen Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arıöz, ilçede açılan branşlarda sporcu yetiştiren bir fabrika gibi çalışacaklarını belirtti.

Başta okçuluk olmak üzere güreş, voleybol, basketbol ve judo branşlarında 180 sporcuyla antrenmanlara başladıklarını aktaran Arıöz, şunları kaydetti:

"Amacımız Çubuk'ta sportif faaliyetlerde bulunmak, gençleri farklı spor dallarıyla buluşturmak, ilçede olimpik ruhun oluşması için ortam sağlamak. 180 sporcumuz mevcut. Bunun 30’u okçulukta, 30'u güreşte, 60'ı basketbolda, 60'ı da voleybolda. Ayrıca judo antrenörümüz de nisan ayında çalışmalara başlayacak. Yeni kurulan bir kulübüz ama inanıyorum ki Çubuk’ta spor yapmak isteyen aileler ve çocuklar çok fazla, bu sayı her geçen gün artacak. Bu istekli çocuklarla inşallah başarı elde edeceğimize inanıyorum. Biz ilgili federasyonlarla, bakanlıkla ve tabi ki belediye başkanımızın da desteğiyle Çubuk’ta bir sporcu fabrikası gibi çalışmak istiyoruz. Bu nedenle de ilçedeki tüm gençleri spora davet ediyoruz. Hayalimiz olimpiyatlara her branşta sporcu göndermek."

Aynı zamanda olimpik okçuluk antrenörü olan Arıöz, tüm antrenmanları takip ettiğini ve gördüğü kadar kulüp sporcularının gelecek vaat ettiğini sözlerine ekledi.