ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Alveren Yaylası'nda vatandaşlar, son dönemde ayıların büyükbaş hayvanlara saldırması nedeniyle endişe duyuyor.

İlçeye 50 kilometre uzaktaki Alveren Yaylası'nda son dönemde birçok ayı saldırısının yaşandığını belirten vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istiyor.

Yayladaki vatandaşlardan Ramazan Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlarına önceki gün ayının saldırdığını söyledi.

Komşularının hayvanı kesmeyi önerdiğini anlatan Özbek, "Biz de 'Şansımızı deneyelim, tedavi ettirelim, cerrahi operasyon yaptıralım' diyerek, Kızılcahamam'a götürdük. Nihayetinde orada yarayı temizlediler, dikiş attılar. İğnesini, ilacını aldık, buraya getirdik" diye konuştu.

Yaylacılardan Salih Sezer ise "Eskiden yaylada 3 bin koyun vardı, her sürüde 5-6 köpek oluyordu. Bu nedenle bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Domuz da ayı da gelemiyordu. Geçen yıl ise bu yaylada 60-65 zayiat verdik. Belki kurt, belki ayı yedi. Yaylaya çıkalı daha bir ay oldu, şu ana kadar 18 hayvan kaybımız var" dedi.

Vatandaşlardan İlhan Karakuş da yaylada binin üzerinde büyükbaş hayvanın bulunduğunu belirtti. Ayı saldırılarından endişe duyduklarını dile getiren Karakuş, yetkililerden bölgede önlem alınmasını talep etti.

Recep Altın ise yaylada son günlerde sık sık ayı gördüğünü kaydederek, ayı saldırıları nedeniyle korkulu günler yaşadıklarını söyledi.

Yıldırım Elveren Mahallesi Derneği Başkanı Orhan Altın, Alveren Yaylası'nın mahallelerine bağlı olduğunu ifade etti. Son günlerde yaylacıların ayı ve kurt saldırıları nedeniyle çok tedirgin olduğunu anlatan Altın, yaylada tedbir alınmasını istedi.

Mahalle Muhtarı Hasan Topçu da önceki gün 2 büyükbaş hayvana ayı saldırdığını belirterek, "Avcılarla ayıları korkutmak için araziye çıktık. Ayılar, avcıların önüne çıktı. Avcılar da ceza ödeme korkusundan ateş edemedi, ayılar kaçıp gitti" diye konuştu.