ANKARA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak çocuklarıyla Türkiye'ye sığınan ve Çubuk ilçesine yerleşen aileler, ilçe halkından büyük destek gördüklerini söyledi.

Suriye'de rejim güçlerinin saldırılarında evini, eşini ve yakınlarını kaybettikten sonra çocuklarıyla Çubuk'a gelen 40 yaşındaki Fetih Hamuda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin ve bazı yakınlarının muhaliflerin safında yer aldığından rejime bağlı askerler tarafından öldürüldüğünü ifade etti.

Geriye 7 çocuk kaldığını ve onlarla yaşam mücadelesi vermeye çalıştığını dile getiren Hamuda, şöyle konuştu:

"Çocuklarımla Halep’ten önce Osmaniye’ye, daha sonra yakınlarımın vasıtasıyla Çubuk’a geldik. Çubuk'ta bir yıldır yaşıyoruz. Hayırseverler yardımcı oluyor. Kiraladığımız evin kirasını da hayırseverlerin desteğiyle ödüyoruz. Allah razı olsun, Çubuklular destek oluyor. Bu yaşadığımız evi tuttular, içerisindeki bütün eşyaları getirdiler. Çalışan kimsemiz yok, çocuklar küçük. Kendim için bir iş bulamadığım için gelecek yardımlarla geçimimi yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle geçimimizi güçlükle sağlıyoruz."

Hamuda, çocuklarının Türkiye'de eğitimlerine devam etmesini istediğini sözlerine ekledi.

Türkmen bölgesinde terör örgütü DAEŞ mensuplarıyla savaşırken ayağından yaralandığını dile getiren Ali Abdulvahap (38) da yaralı olması nedeniyle çalışamadığını ve eşi ile çocuğunun çalışarak geçimlerini sağladığını belirtti.

Çubuk’a geleli 3 ay olduğunu aktaran Abdulvahap, genç yaşta muhtaç olmanın çok zor bir durum olduğunu anlattı.

Suriye’de geçimini çiftçilik yaparak sağladığını ifade eden Abdulvahap, "Eski günlerimizi özlüyoruz. Ayağımı tam kullanamadığım için çalışamıyorum. Eşim ilçedeki bir terzinin yanında yevmiyeyle olarak çalışıyor. Büyük oğlum da bir benzin istasyonunda çalışıyor. İkisinin elde ettiği gelirle 6 çocuğun geçimini sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.