ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk Belediyesi ekipleri, ilçede sineklerin yumurtlama dönemi olan kış aylarında besi çiftlikleri, gübrelikler, kanal, sazlık, gölet ve su birikintilerinde çalışma başlattı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, mahallelerde larva, pupa ve uçkun ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık 6 personel ve 2 ekipten oluşan ilaçlama ekibi, çiftliklerdeki fosseptiklerin ve gübreliklerin yanı sıra, kanal, sazlık, gölet ve su birikintilerinde çalışma yürütüyor.

Vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi ve temiz bir kent oluşması amacıyla yapılan ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, şehir genelinde yürütülen larva çalışmasıyla haşerelerin rahatsızlık vermemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Larva mücadelesinde insanlar, kuşlar, arılar, balıklar ve diğer yararlı böcekler gibi hedef dışı canlıların zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını kaydeden Topçu, "İlaçlama çalışmaları kapsamında şehirde belirlenen durgun su alanları, dere yatakları, gübrelik alanlar şehir içi mazgallar, pazar yerleri, şehir çöplüğü, ahırlar, gübrelikler gibi noktalarda larva mücadelesi şu an devam etmektedir. Mücadelede Sağlık Bakanlığından ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçları kullanıyoruz. Belirlenen yerlerde mayıs ayı sonuna kadar 15 gün aralıklarla 3 veya 4'er defa larva ilaçlaması yapılacaktır. İklim şartlarının müsaade ettiği ölçüde, nisan ayı sonuna doğru ergin haşere mücadelesine de başlayacağız" şeklinde konuştu.