ADANA (AA) - Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun da bulunduğu tutuksuz 48 şüpheli hakkında dava açıldı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya ilişkin bilirkişi raporlarına dayanılarak hazırlanan iddianamede, rektör Akınoğlu için 82, kendisinden şikayetçi olup rüşvet iddialarında bulunan müteahhit Cumali Kurtar için 47 ve bazı öğretim üyeleri ile memurlar için de 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Açılan davada, 2005-2012 yıllarını kapsayan soruşturmada 48 sanık hakkında, ''Üniversite ihaleleri ve hak edişlerin ödenmesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı, zimmet suçu işlendiği, rüşvet, 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlamaları yer alıyor.

Eski rektör Akınoğlu'nun rüşvet almak ve ihalelere fesat karıştırmakla suçlandığı 74 sayfalık iddianamede, yaptığı usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını önlemek amacıyla sinyal kesici cihaz, ses kayıt ve kamera arama cihazı kullandığı öne sürüldü.