ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, BM Genel Sekreteri Ban, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ankara’daki terör saldırısından derin üzüntü duyduğunu dile getirerek, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve hayatlarını kaybedenler için taziye dileğinde bulunduklarını belirtti.

Erdoğan da saldırı sonrasında BM’den gelen dayanışma ve taziye mesajları için teşekkür ederek, Türkiye’nin istikrarını ve toplumsal barışını hedef alan menfur saldırının aydınlatılması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin PKK, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütlerinin tümüne karşı kararlı bir mücadele verdiğini de vurguladı.

- Libya da gündemdeydi

BM Genel Sekreteri Ban’ın Suriye meselesi çerçevesinde Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlalinden dolayı kaygısını ifade ettiği görüşmede, Libya konusu da gündeme geldi.

Ban’ın Libya’da taraflar arasındaki ihtilafın giderilmesine yönelik çabalardan dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiği, Erdoğan’ın da Libya’da barış ve istikrar için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını, sürecin Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin teşkili aşamasına geldiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtildi.