SARAYBOSNA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Bosna Hersek'te Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Mladen İvaniç tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. 

Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde bulunduğu Bosna Hersek'te temaslarına başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı İvaniç tarafından karşılandı. Askeri tören mangasını selamlayan Erdoğan ve İvaniç daha sonra, Bosna Hersek ve Türk bayraklarının arasındaki yerlerini alarak, iki ülke milli marşlarını dinledi. Erdoğan ve İvaniç, resmi heyetlerini birbirine tanıtarak, gazetecilere poz verdi.

Törene, Bosna Hersek tarafından Devlet Başkanlığı'nın Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Hırvat Üyesi Dragon Çoviç, Türkiye tarafından ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ile TİKA Başkanı Serdar Çam da katıldı.

-Türk ve Boşnaklardan Erdoğan'a sevgi gösterisi

Saraybosna'da yaşayan Türk vatandaşları ile birçok Boşnak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önündeki caddede bekleyerek, ellerindeki Türk ve Bosna Hersek bayraklarıyla, Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin tören alanına ulaşmasının ardından, "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratları ve sevgi gösterisinde bulunan Türk ve Boşnak vatandaşları, İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Törenden sonra kendisine tezahüratta bulunanların yanına giden Erdoğan, kısa süre sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi İvaniç ve diğer üyelerden İzzetbegoviç ve Çoviç ile gerçekleştireceği görüşmelerin ardından, ortak basın toplantısı düzenleyecek.