ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suruç'taki terör saldırısının ardından yaptığı basın açıklamasında, kendisine "ağır hakaret, iftira ve ithamlarda" bulunduğu gerekçesiyle açtığı davada, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'den 7 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Erdem'in avukatı Emrah Şahin katıldı.

Cemaloğlu, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu için tazminat ödenmesine hükmedilmesini talep etti.

Avukat Şahin de müvekkilinin söz konusu ifadeleri eleştiri amacıyla kullandığını, hakaret kastının bulunmadığını savunarak, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Hakim Mustafa Satış, davaya son verdiğini belirterek, Eren Erdem'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 7 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Erdoğan'ın avukatlarınca açılan davanın dilekçesinde, Erdem'in açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye Cumhuriyeti devletini "Terör ve teröristlerle aynı çizgide ve zihniyette olmakla, teröre yardım, yataklık etmekle ve terörü beslemekle" itham ettiği belirtilerek, 10 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Muhabir: Mehmet Tosun