FETÖ'nün darbeci askerlerine direnen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyib Olçok, Gazeteci Mustafa Cambaz için Marmara İlahiyat Fakültesi Cami'sinde cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yol arkadaşı Olçok'un tabutunun başında gözyaşlarına hakim olamadı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Edip Zengin'in cenazesi, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde toprağa verildi.

Kazım Karabekir Mahallesi Akminare Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde şehidin annesi Fatma, eşi Asiye ve kızları Fatmanur ve Emine Gül ile yakınları gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, protokol üyeleri, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin omuzlarında taşınarak, tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu.

Bu sırada cami önünde toplanan vatandaşlar, "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Şehit Zengin'in naaşı, babasının mezarının da bulunduğu Darıca Nene Hatun Mezarlığı'na defnedildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker ve Mehmet Akif Yılmaz, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Emniyet Müdürü Levent Yarımel'in yanı sıra AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ile binlerce vatandaş katıldı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırıda 45 yaşındaki özel harekat polisi Edip Zengin şehit düşmüştü.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yaptığı sırada, yakın arkadaşı ve uzun yıllardır beraber çalıştığı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok'un ismini zikrederken gözyaşlarına hakim olamadı.

ERDOĞAN: YOL ARKADAŞIMDI

Erol benim bir yol arkadaşımdı Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanı cennet olsun inşallah.

Daha fazla konuşamayacağım ama biz bu haşhaşi Fethullahçı bu terör örgütüne kefenimizle yürüyoruz. Bunların hakkında geleceğiz ve birlik beraberlik içinde milletimizi geleceğe taşıyacağız.