Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’daki temaslarının ardından serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat ve ailesi birlikte İstanbul’a geldi. Polat, “Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’daki temaslarının ardından yurda döndü. Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi’ne gelen Erdoğan burada kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. Erdoğan ile birlikte Türkmenistan’da serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamit Hamdi Polat ailesi de yurda döndü. Erdoğan havalimanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra Polat ailesi de geceyi İstanbul’da bir yakınlarının yanında geçirmek için alandan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, havalimanından ayrılırken yaptığı açıklamada, “Öğretmenimiz Türkmenistan Aşkabat’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda öğretmenlik yapıyor. Bir öğrenciye kötü muamelede bulunduğu iddiası üzerine tutuklanıyor. 5 buçuk aydır cezaevindeydi. Biliyorsunuz Türkmenistan da zaman zaman devlet başkanları belirli günlerde, bayramlarda af yetkisi var. O yetkisini kullanması için daha önce kendisine daha önce müracaat edilmiş. Biz öğretmenimizin suçsuz olduğuna inanaraktan böyle bir talepte bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız devlet başkanıyla görüştüğünde devlet başkanı Cumhurbaşkanımıza bir jest olmak üzere tasarrufta bulundu. Öğretmenimiz uzak bir yerde hapishanedeydi. Hemen uçak gönderildikten sonra aldırılıp, bizimle beraber Türkiye’ye dönmesi sağlanmış oldu. Ben bu vesileyle MEB Bakanı olarak hem Cumhurbaşkanımıza hem de Türkmenistan devlet başkanına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Serbest bırakılan öğretmenin çok sevindiğini ifade eden Bakan Avcı, “Ailesi de Aşkabat’ta, eşi, 2 çocuğu ve erkek kardeşiyleydi. Onlarda bizimle birlikte geldiler. Çok mutluluk, bize teşekkür ettiler. Şu an İstanbul’da indiler. Malatyalı bir ailedir. İstanbul’da bir arkadaşlarında kalmak üzere bizimle beraber indiler” ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat da, “Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, buradayım mesele bu” dedi. Gazetecilerin “Böyle bir şey bekliyor muydunuz?” sorusu üzerine Polat, “Hiç beklemiyordum” cevabını verdi.

Hami Polat’ın ağabeyi Celalettin Polat da, “Devletimizin büyük olduğunu, Cumhurbaşkanımızın ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu burada anladık. Bir rica ile affetti. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Hamdi Polat’ın eşi Müberra Polat ise, “Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Zaten alıp geleceğini biliyordum. Çok şükür. Başka diyecek bir şeyim yok” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Hamdi Polat ailesi ve ağabeyiyle birlikte havalimanından ayrıldı.