KAYSERİ (AA) - CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ayan'ın bir gazetede yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren ifadeler kullanması üzerine basın savcılığı tarafından açılan dava, 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya oğlu ve avukatı Emre Ayan ile katılan Mustafa Ayan, savunmasında belirtilen ifadelerin hakaret maksadıyla söylenmediğini belirtti. 

Gazetede yer alan haberin de sohbet ortamında söylenen ifadelerden oluşturulduğunu, herhangi bir basın açıklaması yapmadığını belirten Ayan, "Bilgim olmadan ses kaydı alınıp haber yapılmıştır. Böyle bir olaydan ben de ifadeye çağrıldığımda haberim oldu. Ben bir siyasetçiyim. Eleştirilerim olacaktır ve yanlış gördüğüm durumları eleştirmeye de devam edeceğim. Beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti savunmaları dinledikten sonra Ayan'a Cumhurbaşkanı'na aleni hakaret suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ayan'ın duruşmadaki iyi halini değerlendiren mahkeme, cezayı 1 yıl 5 aya indirdi. Suçun tekrar işlenmeyeceği kanısıyla ceza 3 yıl ertelendi.

Mustafa Ayan, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, "Bugün aldığım ceza önemli değil, umurumda da değil. Bu yola başımızı koyduk. Kendi cebimizin mücadelesini yapmıyoruz. Mücadelemiz halkımız içindir. Takdir buyururlar arkamızdan gelirlerse başımıza taç, gelmezlerse yine onlar için mücadeleye devam edeceğiz, konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

Avukatı Emre Ayan da mahkumiyet kararının hukuka aykırı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Bir siyasetçinin bir diğer siyasetçiyi eleştirmesinin en doğal hakkı olduğunu aktaran Ayan, eleştiriden dolayı yargılanmanın utanç sebebi olduğunu, hukukta, demokraside yerinin olmadığını kaydetti.