TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ahşap oyma ustası İhsan Genç tarafından üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile İstiklal Marşı'nın sözlerinin oyularak işlendiği ağaç pano oluşturuldu.

Turhal Belediyesi tarafından yaptırılan eser, Genç tarafından 180x180 ebatlarında ceviz ağacından panoya 8 ayda işlendi. Genç, panoya oyma sanatı ile Cumhurbaşkanlığı forsu ve İstiklal Marşı'nın tamamını yazdı. Eserin kenarlarına da Selçuklu ve Osmanlı motifleri işlendi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, eserin Turhallı bir sanatçı tarafından özenerek yapıldığını, yapıştırma kullanılmadan İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının dikdörtgen kareler halinde ağaca işlendiğini, altında da Mehmet Akif Ersoy'un isminin yazıldığını söyledi.

Eserin bir özelliğinin de Cumhurbaşkanlığı forsunun yer alması olduğunu bildiren Bekler, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep ettik. Eseri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmesi için hazırladık. Tek parça ağaca ahşap oyma sanatıyla Cumhurbaşkanlığı forsu, yanında ayrıca 16 yıldız ile İstiklal Marşı'nın tamamı nakşedildi. Allah nasip ederse 18 Mart'ta bunu Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyoruz. Randevu talebimizin cevabını bekliyoruz" dedi.