Adana’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümü coşkuyla kutlanırken, bayrama katılan ve elinde Atatürk motifli Türk bayrağı olan siyahi bir kişi dikkat çekti.

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 91. yıldönümü kutlamaları sabah saat 09.00’da Adana Valisi Mustafa Büyük’ün makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Vali Büyük ardından Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tören alanına geldi. Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümü Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ile birlikte halkı selamladı. Bu sırada Vali Büyük bir çocuğu yanına alarak onunla birlikte halkı selamlamaya devam etti. Daha sonra Vali Büyük ve Köse araçtan inip tören alanındaki yerlerine geçti. Meydanı dolduran kalabalık halkoyunu ekibinin gösterileriyle coştu.

AFRİKALININ TÜRK BAYRAKLI BAYRAM COŞKUSU

Alanı binlerce Türk vatandaşı doldururken elinde Mustafa Kemal Atatürk motifli Türk bayrağı olan bir siyahi şahıs dikkat çekti. Adana’da yaşayan siyahi şahıs çarşıya çıktığı sırada meydanda bayram olduğunu görünce seyyar satıcılardan Türk bayrağı alarak alana geldi. Güney Afrika’dan İstanbul’a buradan da Adana’ya geldiği öğrenilen siyahi şahıs 40 yıllık Türk gibi bayramda Türk bayrağını sallayarak coşkuyla Cumhuriyet’in 91. yıldönümünü kutladı.

Halkoyunu ekibinin ardından Adana Valisi Mustafa Büyük, yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 91. yıldönümünün coşkuyla kutlandığını ancak Karaman’da yaşanan ve 18 kişinin mahsur kaldığı olay nedeniyle üzüntülü olduklarını, bu vesileyle tüm şehit ve gazilerin minnetle andığını söyledi.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER DE TÖRENE KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul öğrencilerinin yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle 4. sınıftan sonra öğrencilerin başörtüsü takmasının önündeki engeli kaldırdı. Bu engelin kaldırılmasından sonra ilk bayram coşkuyla kutlandı. Geçit töreninde ise bayramda yer alan okullar sırasıyla geçiş yaptı. Ortaokul öğrencileri de dahil çok sayıda öğrencinin başörtülü olduğu görüldü.

ŞEHİT EŞİ VE ÇOCUĞU GEÇİT TÖRENİNDE

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca mevkiinde 28 Haziran 2004 tarihinde bölücü terör örgütü PKK tarafından kurulan mayınlı pusunun ardından açılan çapraz ateş sonucu boynu ve kalbinden vurularak şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik’in (34) eşi Nilgün Bezik ile 18 yaşındaki kızı Batın Bezik’in de geçit töreninde yer alması herkesi duygulandırdı. Anne Bezik’in, eşinin madalyalarını kırmızı ceketi üzerine takarak gururla yürümesi dikkat çekti. Kızı Bezik ise Türk bayrağı motifli tişörtle yürüyerek dosta güven düşmana gözdağı verdi.

Tören geçidinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.

Törene; MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve çok sayıda bürokrat ile asker katıldı.