Tracking için geldikleri Yalova’nın Teşvikiye Beldesi Delmece Yaylası mevkiinde kaybolan 52 öğrenci ve 3 öğretmen mahsur kaldıkları ormanlık alandan 7 saat sonra kurtarıldılar.

İstanbul Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Teşvikiye Beldesinden bulunan Delmece Yaylası’na geldiler. Burada 3 öğretmenleri ile birlikte yürüyüş yapan öğrencilerden 4’ü 17:00 sularında gruptan koptu. Durumu fark eden öğrenciler ve öğretmenler kayıp arkadaşlarını aramak için geriye döndüler. Ancak havanın kararması ile birlikte yollarını kaybeden öğrenciler dağda mahsur kaldılar. Saat 19:00 sularında cep telefonu ile güvenlik güçlerine ulaşan öğrenciler kaybolduklarını bildirdiler.

BİR ÖĞRENCİ YARALANDI

Bunun üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri ve Yalova AFAD ekipleri kaybolan öğrenci ve öğretmenleri aramaya başladı. Delmece yaylasına sevk edilen ekipler, 5 saat süren arama neticesinde öğrencilere ulaştılar. Çok zor şartlarda mahsur kaldıkları dağdan indirilen öğrenci ve öğretmenler, Teşvikiye deresinden ise derenin iki yanına kurulan halat vasıtası ile geçirildiler. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş sonrasında belde merkezine ulaşan öğrencilerden birisi ayağındaki burkulma nedeniyle tedavi altına alınırken, diğer öğrenciler ise, otobüslerle Çınarcık ilçesine götürüldüler. Burada Jandarma tarafından olayla ilgili ifadeleri alınan öğretmen ve öğrenciler daha sonra İstanbul’a gönderildiler.