KONYA (AA) - Konya'da düzenlenen Damızlık İnek Güzelleri Yarışması'nda renkli görüntüler oluştu.

Yarışma, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Tohum, Hayvancılık ile Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarları kapsamında, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince düzenlendi.

Konya ve ilçelerinden 24 ineğin katıldığı organizasyonda, inekler; gençler, orta ve yaşlılar ile göğüs kategorilerinde yarıştı. "İnek güzelini" belirlemek için juri üyeleri ter döktü. Juri, hayvanların "tırnak", "ayak" ve "göğüs" gibi özelliklerine bakarak birinciyi belirledi.

Yarışmada, gençlerde Mehmet Acar'a ait "Başak" adlı inek birinci oldu. Ali Güneri'nin "Aysu" ikinci olduğu yarışmada, Aygın Süt ve Gıda A.Ş'nin "Sibel" isimli ineği üçüncülüğü elde etti.

Orta ve yaşlılar kategorisinde Yaba Hayvancılık şirketinin ineği "Burçak" birinci, Hasan Hüseyin Kaplan'ın "Ece"si ikinci ve Öz Aydoğdu Tarım'ın Eylül isimli ineği üçüncü oldu. Göğüs kategorisinde ise Serkan Özal'ın Dilara adlı ineği birinci seçildi.

Birinci gelen ineklerin sahiplerine 12 bin, ikinci olanlara 5 bin, üçüncü olanlara 3 bin ve göğüs kategorisinde birinci olanlara ise 10 bin liralık hediye çeki verildi.