NİĞDE (AA) - Niğde'de, dar sokaklarda çöplerin toplanabilmesi için "çöp taksi" uygulaması başlatıldı.

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmaya başlanan "çöp taksi" adı verilen kamyonetle, gün içinde cadde ve sokaklarda dolaşılarak, biriken çöpler toplanıyor.

Vatandaşların ihbarının da değerlendirildiği uygulamada, dar sokaklar dahil belirtilen yerlere araçla kısa sürede ulaşılarak, çöpler ortadan kaldırılıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlara temizlik noktasında ciddi hizmetler getirmeye devam ettiklerini, bu hizmetlerden bir tanesinin de "çöp taksi" uygulaması olduğunu söyledi.

Kentin cadde ve sokaklarının dar olduğunu ifade eden Akdoğan, "Dar sokaklara büyük araçlarımız giremiyor, çöp konteynerleri koyamıyoruz. Bu yüzden buna ihtiyaç olduğunu düşündük. 'Vatandaş ana caddeler üzerine çöp çıkarma zahmetinde bulunmasın, biz onların ayaklarından, evlerinin önünden çöplerini alalım' düşüncesiyle çöp taksi uygulamasını bugün itibarıyla başlattık" dedi.

Bu sayede şehrin temizliğinin kısa sürede sağlanacağını belirten Akdoğan, "Telefonla ulaştığınız zaman şehrimizin hangi köşesinde olursak olalım hemen en kısa sürede ambulans hızıyla o bölgeye gidip, günü birlik çöpünü alma imkanını vatandaşlarımıza sunmuş oluyoruz" diye konuştu.

- Vatandaşlar memnun

Büyük çöp arabalarının giremediği Yeni Çarşı esnafından Mehmet Şengür, belediyenin bu uygulamasının ihtiyaç olduğunu söyleyerek, yetkililere teşekkür etti.

Esnaf Fatih Koçyiğit ise "Çöplerimiz çöp taksi uygulamasıyla çok kısa sürede alınıyor. Bir telefonla alınıyor. Bundan dolayı belediyemize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.