İZMİR (İHA) – İzmir’de kadın meslektaşının saldırısına uğradığı iddia edilen Funda öğretmenin avukatı, saldıran kişinin kendine koruma talebinde bulunduğunu ancak yargının en adil kararı vereceğini söyledi.

Karşıyaka Fevzipaşa Ortaokulu’nda iki beden eğitimi öğretmeninin birbiriyle tartışması sonucu olayın büyük bir kavgaya dönüştüğünü dile getiren Avukat Veysel Gültaş yargının süreçle ilgili en adil cezayı vereceğini ifade etti. Müvekkilinin önemli ölçüde mağdır olduğunu anlatan Gültaş şunları söyledi:

“Şüphesiz şu anda yargıya yansımış bir dava var. Yargı sürecinde dosya kapsamının dışına çıkacak tarzda yorum yapmam olanaklı değil. İki eğitimcinin böyle tartışması hoş değil, ben hiçbirini günah keçisi olarak çıkarmak istemiyorum. Çünkü her ikisi de sonuçta bu ülkenin güzide öğretmenleridir. Ancak müvekkilim bacağında bir kırılma hadisesi var. O süreç içerisinde uzun süre raporlu kalan müvekkilim içinde bulunduğu psikolojik travma, çöküntü ile bebeğini düşürdü. Bu olayla ilişkilendirilip ilişkilendirilmeyeceği konusunda mahkeme gerekli kararı verecektir. Keşke olmasaydı böyle bir olay ama oldu. En azından sonuçta her iki kişinin eylemi nedeniyle mahkeme adil cezayı verecektir. Fakat müvekkilim bu olayda son derece mağduriyet yaşadı. Aylarca okula gidemedi, ortopedik destekle yürümeye başladı, çocuğunu kaybetti, büyük travma yaşadı. Son sözü yargı söyleyecek.”

“HEM DARP ETTİ HEM KORUMA İSTEMİŞ”

Olayın ardından Funda öğretmeni darp ettiği ileri sürülen S.A’nın hemen koruma talebinde bulunmasına anlam veremediğini anlatan Gültaş, “Olayın biraz sıcağı sıcağına olması sebebiyle koruma isteğine gidilmiş olabilir. Ama burada tuhaf olan esas mağdur olan müvekkilimin istemesi gerekirken karşı tarafın böyle bir istekte bulunmasıdır. Koruma kararı çıkarmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Esas korunması gereken burada benim müvekkilimdi ama biz akabinde bu eksiği kapatarak aynı şekilde koruma kararı aldık. Her ne kadar koruma talebinde bulunulsa da ben iki eğitimcinin de tekrar birbirlerine saldırıda bulanacaklarına ihtimal vermiyorum” dedi.