SİVAS (AA) - Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Kasım ayından bu yana maaşlarını alamadıklarını söyleyen yaklaşık 300 kişilik grup, kent meydanında toplanarak, pankart açıp slogan attı. 

Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, grup adına yaptığı açıklamada, Demir Çelik Fabrikası'nın Sivas'ın "kanayan yarası" olduğunu savundu.

İşçilerin aylardır maaş alamadığını belirten Şimşek, "Buradan yetkililere sesleniyorum, buna birlikte bir çözüm bulalım. 600 arkadaşımız aç, susuz. Bu işçilerimizin durumuna bir çözüm bulunması gerekiyor. Hükümetimize ve yetkililerimize sesleniyoruz, fabrika kapanacaksa bize net bir şey söylenmesi gerekiyor. Devletin buna el atması gerekiyor. Bundan sonra da eylemlerimiz devam edecek. Biz işçilerimizin her zaman yanındayız" ifadesini kullandı.

Şimşek, fabrikanın kapanmasını istemediklerini dile getirerek, "Cuma günü Sayın Başbakanımız gelecek, gerekirse bu konuyu onunla da görüşeceğiz, bu işi çözüme bağlayacağız" dedi.

Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan ise genel merkezlerinin toplu iş sözleşmesi konusunda grev kararı aldığını bildirdi.

Toplu iş sözleşmesi sürecinin grevle sonuçlanacağını ifade eden Erturhan, eylemlerinin işçiler maaşlarını ve özlük haklarını alana kadar süreceğini söyledi.

Bir süre slogan atan işçiler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.