Antalya’nın Demre ilçesini aşırı sağanaktan sonra bu kez dolu vurdu. Bir saat boyunca etkili bir şekilde yağan dolu, çiftçilerin seralarına zarar verirken, bazı vatandaşların evlerinde mahsur kalmalarına neden oldu.

2013 yılı kış mevsiminde hortum ve dolu afetleriyle büyük zarar gören Antalya’nın Demre ilçesini yine dolu vurdu. Saat 17.00’da etkili olan sağanak yağış tam bitti derken, akşam 20.00 sıralarında başlayan dolu yağışı, çiftçilere ait plastik seralara zarar verdi, bazı vatandaşların da evlerinde mahsur kalmalarına neden oldu. İlçede 2 saat kadar elektrik kesintisine neden olan aşırı yağış sonrası, evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, evlerine kadar giren dolu kütlesini kendi imkanlarıyla kaldırarak çıkmayı başarabildiler.

Dolu yağışından serası hasar gören Tayfun Aka isimli bir çiftçi, “Saat 8 sıralarında dolu başladı. Çok sert darbelerle seralarımızı, naylonlarımızı geçen sene olduğu gibi delip hasar verdi. Seralarımızın üstü şuanda delik deşik. En az 45 dakika sürekli devam etti. Yine mağdur olduk” dedi.

Evinin içerisinde mahsur kalan iki vatandaş da, “Evde otururken bir ses geldi. Dışarı bir çıktık evin önü dolu dolmuş, ne yapacağımızı şaşırdık. Görüyorsunuz her yer dolu. Dolu taştı, kapıyı tıkadı ve içeride evimize kadar girdi. İçeride babam vardı” diye konuştular.

2013 yılında Demre’de meydana gelen hortum ile dolu afetlerinin ardından 100 dönüm üstünde ekili alan zarar görmüş ve devlet tarafından ilçeye 1 Milyon Türk Lirası yardım edilmişti.