ANKARA (AA) - Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Deniz Feneri gibi yardım kuruluşlarının yurt içinde ve dışında, özellikle fakir ve mazlum coğrafyalarda çok büyük hizmetlere imza atttığını söyledi.  

Deniz Feneri Derneğince Altınpark Fuar Merkezi'nde yetimler yararına düzenlenen kermese katılan işler, yaptığı konuşmada, Afrika'da yoksulluğun çok fazla olduğuna dikkati çekti. 

İşler, "Bunlara bir derman olacak bir ses olması lazım. O da bizim medeniyetimiz. Türkiye, 21. yüzyılın başında yaşadığı o büyük krizden sonra, kısa sürede milletimizin olaya el koyması neticesinde siyasi istikrarı kavuşmamız neticesinde bugün hem içeride hem dışarıda dünyanın dört bir yanındaki mazlumların derdine derman olmak için gece gündüz çaba sarf ediyor" dedi.

Deniz Feneri Derneği'nin 2007 yılı sonunda bir operasyona maruz kaldığını ifade eden İşler, şunları kaydetti:

"O zamanlar bu operasyonları kimin yaptığı anlaşılamadı. Ama sonradan ortaya çıkarılan gerçekler şunu gösterdi ki Deniz Feneri Derneği, yapmış olduğu yardım faaliyetlerinden dolayı, birilerini ciddi şekilde rahatsız ettiği için bu 'paralel örgüt' yapılanmasının bir operasyonuna maruz kaldı. Önü kesilmek, engellenmek istendi. Ama çok şükür o günler geride kaldı ve Deniz Feneri Derneği, aynı hız ve süratle hizmetlerini sürdürecek ve sürdürmeye de Allah'ın izniyle devam edecek."

Çocuk ayakkabısı, bebek biberonu, süs eşyaları ile  el işi ürünlerinin satıldığı kermesten elde edilecek gelir, yetimler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine aktarılacak.

Kermes, 3 Mayıs'a kadar açık olacak.