Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 37 yıldır tekne imalatı yapan 57 yaşındaki Özcan Acar, deniz tutkusu yüzünden üniversite eğitimini yarıda bırakarak tekne imalatçısı oldu. 7 metrelik sürat teknelerini Amerika’daki benzerinden ucuza üreten Acar, eski tekneleri de tamir ediyor. Acar, tekne tamirinden yenisini yapmaya fırsat bulamadığını söyledi.

Burhaniye’de, deniz tutkusu yüzünden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ndeki eğitimini bile terk eden, evli ve 2 çocuk babası Özcan Acar, 7 metrelik tekneleri Amerika’daki benzerleriyle satış fiyatının 3’te 1 fiyatına üretim yapıyor. Eski teknelerin de çöpe atılmasına gönlü razı olmayan Acar, onlarında tamirini yapıyor. Acar, tamiri yapılan teknelerin onlarca yıl hizmet verebileceğini ve her birinin milli servet olduğunu söyledi. İşini severek yaptığını anlatan Özcan Acar, "Biz artık yeni imalatın yanında eski teknelerin tadilat ve tamiratlarını modifikasyonları yapıyoruz. Tekrar yeni klas teknelere çevirmek için her tür işlemi yapmaya başladık. O kadar eski tekne elimize geldi ki, artık çürüğe ayırmıyoruz. Ahşap teknenin her parçasını değiştirebiliyoruz. Sırada bekleyen onlarca tekne oldu. Yeni tekne yapmaya fırsat dahi bulamıyoruz. Çünkü bunların hepsini milli servet olarak düşünüyoruz. Söküp atmanın yeni yapmanın esprisi yok. On yıllarca kullanılabilecek hale getiriyoruz. Bizim geçen de yapmış olduğumuz bir teknemiz var" dedi.

Projelerini Amerika’dan aldıklarını açıklayan Acar, "3’de bir fiyatına biz bu tekneyi imal ediyoruz. 36 bin Euro civarında Amerika’daki satış fiyatı. Biz 40 bin lirayı bulmayan bu tekneyi satışa sunuyoruz. Talebimiz de bayağı fazla var. Ama, eski tekne yapmaktan yeniye fırsat bulamıyoruz. İşte bir adet teknemiz de yanımızda bulunuyor. Birebir bu projeyi uyguladık. Denemelerini denizde yaptık. Son derece başarılı. Ve Amerikalılardan daha sağlam. Biz bununla karaya tam gaz çıktık. Bütün darbe denemelerini de yaptık. Denizdeki denge deneylerini de yaptık.İnanılmaz randıman aldık. Herhalde bant sistemine bunda da geçeceğiz. Talep çok” şeklinde konuştu.