ESKİŞEHİR (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde yüzmek için girdiği denizde kalp krizi  geçirmesi sonucu 66 yaşında hayatını kaybeden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü'nün cenazesi toprağa verildi.

Yüzügüllü için ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, O'nun bölümdeki herkese ağabeylik yaptığını belirterek, Yüzügüllü'nün herkese yapıcı eleştirilerde bulunduğunu anlattı.

Gönen, "Kendisi iyi bir Ortadoğulu idi. Üniversitemize Ortadoğu Kolejini kazandırmak için çok çırpındı, çok uğraştı fakat başarılı olamadı. Kendisinin üniversitemizin öğretim üyesi olmasından hep gurur, kıvanç duyduk. Dostluğundan hep faydalandık ama takdiri ilahi, kader, beklenmedik hadiseler her an başımıza gelebiliyor. Bu dünyada önemli olan hoş bir seda bırakmaksa, rahmetli kardeşimiz, dostumuz hoş bir seda bıraktı" diye konuştu.

Prof. Yüzügüllü'nün oğlu Onur Yüzügüllü ise törende yaptığı konuşmada, babasının, hayatını annesine ve kendisine adadığını kaydetti.

Son dönemde yurtdışında yaşadığını ve babasını altı ayda bir gördüğünü anlatan Yüzügüllü, "3 hafta sonra gelip görecektim babamı. Çok özledim kendisini ama erken oldu. Bizi yalnız bırakmayan herkese de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Cenaze, Yüzügüllü'nün eşi Ferhan Yüzügüllü ve yakınlarının yanı sıra akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törenin ardından, Meşelik Kampüsü İlahiyat Uygulama Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Asri Mezarlık'ta defnedildi.

Milas ilçesi Güllük Mahallesi'ndeki yazlığında ailesiyle tatil yapan Prof. Yüzügüllü, yüzmek için girdiği denizde bir süre sonra çırpındığını gören vatandaşlar tarafından sudan çıkarılmıştı.

Yüzügüllü, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetmişti.