Bursa’nın Mudanya ilçesinde sahilde ve deniz dibinde temizlik yapıldı. Denizden çıkan eşyalar görenleri hayrete düşürdü.

Kaymakamlık, belediye, sahil güvenlik ve çevre dernekleri iş birliğiyle kıyı temizliği yapıldı. DEGAK arama kurtarma timlerinin güvenlik tedbirleri altında sürdürülen kıyı temizliği faaliyeti iskele meydanında son buldu. Mavi Keyif Dalış ve Cankurtaran Merkezi’den 16 ve AKUT’tan 2 dalgıç ise deniz dibini temizledi.

Sahil temizliğine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve meclis üyeleri de de katıldı. Başkan ve vatandaşlar, ellerine poşet alıp sahile atılan çöpleri temizledi. Yaklaşık 4 saat süren temizlikte denizden çıkanları gören vatandaşlar hayretler içinde kaldı. Denizden biri motorlu 3 fiber teknenin yanı sıra yasak olan misina ağları, otomobil lastikleri ve çok çeşitli maddeler çıktı. Tarçın isimli köpek ise çevre ikonlu tişörtü ile gazetecilere poz verdi.

Başkan Türkyılmaz, “Körfezi tertemiz yapacağız, Mavi bayrağı Mudanya’mıza asacağız. Bu temizlik her ay yapılacak. insanlarımızın daha hassas olması gerekiyor. Görüyorsunuz, canlı hariç her şey var. Burada balıkların yaşaması mümkün değil” dedi.