Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Başsavcı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli’nin trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin başlatılan soruşturmayla ilgili, “Binde bir değil, milyonda bir ihtimal dahi olsa, acaba bir suikast olabilir mi sonuna kadar araştıracağız” dedi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde trafik kazasında hayatını kaybeden Başsavcı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli ile ilgili soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Kentteki trafik sorunları hakkında da konuşan Vali Altıparmak, tarım işçilerini taşıyan traktörler ve iş makinelerine ilişkin tedbirleri arttırdıklarını belirtti. Vali Altıparmak, “Kent Trafik Birliği olarak Emniyet, Jandarma, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesinin olduğu bir çalışma grubumuz var. O çalışma grubu toplantıdan önce kazaların yoğun yaşandığı her bir noktayı, göbeği, trafik ışıklarını tespit ediyorlar, ona göre önerilerini hazırlıyorlar. Eğer tek yön yapabiliyorsa tek yön, eğer farklı bir düzenleme yapılacaksa onları tartışıyoruz. Bugün de yine toplantımız vardı, inşallah en kısa zamanda yine toplantı yapacağız. Trafik kazalarının yaşandığı yerleri daha önce masaya yatırmıştık, tekrar yatıracağız. Ama Türkiye’nin istatistiklerine bakıldığı zaman Mayıs ayı en çok kazanın yaşandığı aylardır. Bu nereden kaynaklanıyor bilmiyoruz” dedi.

Başsavcı olayının ardından büyük araçlarla ilgili alınması gereken tedbirleri arttırdıklarını belirten Altıparmak, iki gün önce şehri dolaştığını ve birçok marketin kaldırımı işgal ederek otopark haline dönüştürdüğünü dile getirdi. Vali Altıparmak, “Şu an malum Sayın Başsavcımızın şehadet olayı nedeniyle kamyonlarla ilgili sorunları masaya yatırmıştık. Orada kamyonlar, otobüsler, özellikle büyük araçların trafik kurallarına dikkat edilmesi hususunda tedbirleri biraz daha yoğunlaştırdık. Ama sadece emniyet tedbirleri değil de, eğitim faaliyetleri de, fiziki alt yapı tedbirlerine de bakıyoruz. Çok boyutlu olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

Başsavcının dostu olduğunu belirten Altıparmak, “Birkaç gün önce birlikteydik. Bizim için özel bir arkadaştı. Başsavcı olması dolayısıyla bir dosttu, bir sırdaştı, bir arkadaştı, bir dert ortağımızdı. Türkiye ile ilgili olarak, milletimiz ile ilgili olarak, devletimiz ile ilgili olarak neler yapılması lazım, bunlarla ilgili tartışıp, konuşup, neler yapılması lazım, bunları paylaşıyorduk. İyi bir dosttu” dedi.

“Milyonda bir ihtimal dahi olsa suikast ihtimali araştırılıyor”

Başsavcının ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma hakkındaki soruyu yanıtlayan Vali Altıparmak, suikast ihtimalinin araştırıldığını söyledi. Vali Altıparmak, “Acı bir olay, binde bir değil, milyonda bir ihtimal dahi olsa, acaba bir suikast olabilir mi, bunu sonuna kadar araştıracağımızı herkesin bilmesi lazım. Hakikaten bu manada savcılarımızın koordinasyonunda, emniyetimizin teknik birimleriyle, akademisyenlerimizin desteğiyle yürüyor ama detay konusunda bir şey söylemem doğru değil. Üniversiteden destek alıyoruz. Dedim ya eğer binde bir değil, milyonda bir ihtimal dahi olsa, sonuna kadar gidilecek. Ortada bırakma gibi bir şansımız yok” diye konuştu.

Sosyal medya üzerinden başsavcı hakkında paylaşımda bulunanlara yönelik konuşan Altıparmak, "Bunların art niyetli mi yoksa gerçeği arama peşinde oldukları için mu yapıyorlar? Bunun bulunması lazım" ifadelerini kullandı.