KONYA (AA) - Konya'da, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminin ilk gününde 3 okulun açılışı gerçekleştirildi.

Meram Belediyesince yaptırılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOKİ Karatay Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve hayırsever iş adamı Ali Akkanat'ın katkısıyla yaptırılan Şerife Akkanat Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde, okulun temelini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun attığını hatırlattı.

Eğitimin dünyadaki hızlı değişimden etkilendiğini ifade eden Erdem, "Eğitim konusunda hassasiyet gösteren şahıs ve kurumlar, yeni nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için ellerinden geleni gayreti göstermektedir" dedi.

Erdem, bu duyarlılıkla Konya'nın yetiştirdiği ve hayatını ilme vakfeden Tahir Büyükkörükçü adına bir okul açacaklarını dile getirdi.

Diğer okula eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in adının verilmesinin de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından önerildiğini anlatan Erdem, "Benim ve vekillerimizin isteği üzerine TOKİ Karatay Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne sayın bakanımızın ismi uygun görüldü. Bugün onun da açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise eğitime katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

İmam Hatipli olmanın, hakka ve hakikate doğru cesur bir yürüyüş olduğunu vurgulayan Toru, "Korkmadan, yılmadan, gecemizi gündüzümüze katarak, inandığımız değer ve ideallerin inşasında Meram Belediyesi olarak bir tuğla da biz koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz de yeni İmam Hatip okullarının açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Hayal bile edilemeyecek güzellikleri yaşadıklarını vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:

"Bu güzel nimetlerin, güzelliklerin bereketlenmesi için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu düşünüyorum. TİMAV olarak İmam Hatip camiasına hadim olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin normalleşmesinde ve İmam Hatiplerin bu ihtişamlı günleri yaşamasında emeği olan, aynı zamanda kendisi de İmam Hatipli olan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlığı döneminde İmam Hatip orta okullarının yeniden hayat bulduğu eski Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer'e şükranlarımızı arz ediyorum."

Konuşmaların ardından okulların açılışı gerçekleştirildi.

Törene; Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve vatandaşlar katıldı.