Kağıthane Belediyesi’nin kurduğu aşure sofrasında bir araya gelen 15 bin Kağıthaneli, 1, 5 metre boyundaki kaşıklarla birbirlerine aşure yedirdi.

Kağıthane Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Kağıthaneli vatandaşlara 6 ayrı noktada aşure dağıttı. Cuma namazı sonrası Kağıthane Meydanı’nda ‘Bereket paylaşmaktır’ sloganıyla yapılan programda, yaklaşık 15 bin Kağıthaneli aşure yedi. Vatandaşlar aşure yiyebilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Aşuresini alıp kurulan sofraya gelen Kağıthaneliler 1, 5 metre boyundaki kaşıklar ile birbirlerine aşure yedirdi. İlginç görüntülerin oluştuğu programda ayrıca aşure geleneği hazırlanan tiyatro gösterisi ile anlatıldı.

Üzerine lale figürünün işlendiği aşureyi karıştıran Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bugün burada bir kez daha dayanışmanın, paylaşmanın, ikramın ne kadar güzel ve ulvi bir düşünce olduğunu gördük. Biz paylaşmanın ve ikramın önemini kendi yöremizden, büyüklerimizden öğrendik. Biz aşurelerin yapıldığını ve ikram edildiğini görerek büyüdük. Biz en dar, en zor zamanlarda dahi Anadolu’nun en ücra köşesine gittiğimizde insanımızın ikram için harcadığı çabayı görürüz” dedi.