Devleti Aliyye Ocakları Genel Başkanı Emin Canpolat, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Canpolat, "Davamıza, ümmetin lideri, hayatını İslama adayan, Osmanlı’ya sözde değil özde hizmet eden, kefenli liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çizgisinde ve onun emirleri doğrultusunda devam edeceğiz" dedi.

Eski Osmanlık Ocakları Başkanı ve Devleti Aliyye Ocakları Kurucu Başkanı Emin Canpolat, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile kurduğu Devleti Aliyye Ocakları Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini İHA’ya açıkladı.

İstifasını detaylarına ilişkin açıklama yapan Canpolat, "Fikir ayrılığına düştüğümüz, Devleti Aliyye Ocakları’ndan ayrılıyoruz. Devleti Aliyye ismine ve Osmanoğlu ailesine duyduğumuz saygıdan dolayı, Devleti Aliyye Ocaklarını Hanedan ailesine hediye ediyoruz" dedi.

"TEK VAZGEÇİLMEZİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Fikir ayrılığı nedeniyle Devleti Aliyye Ocakları Genel Başkanlık görevinden istifa ettiği belirten Canpolat, "Allah’ın rızası genel başkanlık koltuğunda saklı değildir. Bütün makam ve mevkiler musalla taşına kadardır. Bizim için hiçbir makam ve mevki vazgeçilmez değildir. Tek vazgeçilmezimiz Recep Tayyip Erdoğan ve onun davasıdır. Onun ve davası AK Parti’nin olmadığı hiçbir yapıda olmayacağımızı bir kez daha duyuruyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, ümmetin bir araya toplanacağı tek adrestir. Başka adres arayanlar ve başka hayal kuranlar hüsrandadır, ihanet içerisindedir. Davamıza, ümmetin lideri, hayatını İslama adayan, Osmanlı’ya sözde değil özde hizmet eden, kefenli liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çizgisinde ve onun emirleri doğrultusunda devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.