KAYSERİ (AA) - Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle geldikleri Kayseri'de dilencilik yapan 230 Suriyeli, Mardin'deki barınma merkezine gönderildi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, sokakta yaşayan, dilencilik yapan, genel güvenlik ve asayişi ihlal eden Suriye uyrukluların tespit edilerek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordineli şekilde barınma merkezlerine sevklerine ilişkin genelge bulunduğunu anımsattı.

Kentte de bu yönde çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Düzgün, dilenciliği meslek edinen ve bu şekilde kavşaklarda trafik güvenliğini tehlikeye düşüren Suriyelilerin tespit edildiğini bildirdi.

Emniyet ile AFAD İl müdürlüklerinin koordineli çalışmasıyla 230 Suriyelinin Mardin'in Derik ilçesindeki barınma merkezlerine gönderilmesinin sağlandığını kaydeden Düzgün, bu durumdaki 16 ailenin de sevki için yazışmaların yapıldığını belirtti.

Emniyet ve belediye zabıta ekiplerinin, dilenciliği önlemeye çalıştığını belirten Düzgün, vatandaşlardan da para vermeyerek veya yardımda bulunmayarak dilenciliğin azalmasına katkıda bulunmalarını istedi.

Satış yapan çocuklara yardımın, onları sokağa teşvik ettiğini bildiren Düzgün, dilenciliğin azalması için çocuklardan alışveriş yapılmaması gerektiğini de kaydetti.