ADANA (AA) - Kentteki bir camide 2'si kız 5 çocuğu dilendirdiği ileri sürülen Suriyeli kadın gözaltına alındı. Çocuklar, polis merkezine gitmemek için direnip ağladı.

Merkez Seyhan ilçesi Yeni Cami'de bir kadının dilenen çocuklardan paraları topladığını gören MOBESE merkezinde görevli polisler, durumu en yakın ekibe bildirdi. Camiye gelen bir ekip, kadını ve çocukları polis merkezine götürmek istedi. Kadın, polislere direnerek kendi çocuğu olduğunu belirttiği çocukla camiden ayrılmak istedi.

Cami avlusundaki merdivene oturarak ağlayan çocuklar, namaz kılmak için gelenlerden Arapça bilenlerle konuşup polisin kendilerini bırakmasını istedi.

Çocuklar, polis merkezine gitmemek için ceplerinden çıkardıkları paraları ekiptekilere vermek istedi. Bir kız çocuğunun sivil polise ağlayarak uzattığı madeni paralar yere düşerek çevreye dağıldı.

Kadın ve bazı çocuklar ikna edilerek ekip aracına bindirilirken, bazı çocuklar araca binmek istemedi. Polisler, direnen ve yere yatan çocukları kucaklayarak araca bindirdi.