ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Belediyesi'nin 26 Ağustos'ta Ankara'daki ilk meclis önünde başlattığı "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye Yürüyüş" programı kapsamındaki halk yürüyüşü Eskişehir'de gerçekleştirildi. 

Hava Müzesi önünde başlayan ve Kurtuluş Savaşı'nı yeniden gündeme taşıyarak, savaşın geçtiği toprakların hatırlanmasını amaçlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi ve Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi boyunca devam eden yürüyüş, Vilayet Meydanı'nda son buldu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, burada yaptığı konuşmada, yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, "Bu bir farkındalık yürüyüşüdür. Bunun unutulmadığını Eskişehir göstermiştir ve bundan sonra da gösterecektir" dedi.

Etkinliklere Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde "Milli Mücadele'de Eskişehir" konulu panel ve Şehr-i Derya Parkı'na kurulacak kampla devam edileceği kaydedildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yarın sürecek yürüyüş, Afyonkarahisar'daki şehitlik ziyaretlerinin ardından 2 Eylül'de Eskişehir'de son bulacak.