İSTANBUL (AA) - Suruç'taki terör saldırısı üzerine yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve haber yapan eski Zaman gazetesi Yazı İşleri Müdürü Harun Reşit Çümen'e 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun, 20 Temmuz 2015'te Suruç'ta meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili olay yerinde açıklama yaptığı belirtildi.

Beko'nun açıklamasına yer verilen iddianamede, bu beyanların Zaman gazetesinin 22 Temmuz 2015 tarihli nüshasında ''Tırları durduran savcılar hapse atılsaydı, bu katliam olmazdı'' başlığıyla haberleştirildiği ifade edildi.

Haberin veriliş şekli itibariyle şüpheli Beko'nun yaptığı açıklamada açıkça Cumhurbaşkanına hakaret içermesine rağmen beyanın ilgili eser sahibi tarafından onaylanıp, paylaşıldığı anlatılan iddianamede, bu sebeple beyan sahibi şüpheli Beko ile beyanı haberleştiren eser sahibi olan şüpheli Çümen'in de atılı suçu işlediği kaydedildi.

İddianamede, şüpheliler Beko ile Çümen'in ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Muhabir: Melike Gallenkuş