DİSK ve KESK, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek genel kurula sevk edilen 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısı’nı protesto için Ankara’da ortak miting düzenleyeceklerini açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek genel kurula sevk edilen Bütçe Kanun Tasarısı, Ankara’da DİSK ve KESK’in yapacağı ortak miting ile protesto edilecek. DİSK Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile KESK Genel Başkanı Lami Özgen, tüm kamu çalışanları ve işçileri yapılacak eyleme çağırdı.

Açıklamayı yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Kendilerine hanları, hamamları, sarayları layık görenler açlık sınırının altında yaşayan asgari ücretliye günlük 1 liralık zammı yeterli görmektedir. Büyüme oranları ile övünenler, ekonomik büyüme yaşanırken alın teri döktükleri halde aç kalanlara, iş cinayetlerinde ölenlere, sakat kalanlara insanca yaşamayı layık görmemektedir. Cumhurbaşkanlığı bütçesi ikiye katlanırken asgari ücretli milli gelirdeki artıştan pay alamamakta, yoksulluğa mahkum edilmektedir. Bizim talebimiz sarayların değil ekmeğimizi, aşımızın büyümesidir" dedi.

Eylemin 13 Aralık’ta yapılacağını duyuran Özgen, "Emekten yana halk için bir bütçe!’ talebimizi en geniş emekçi kesimlerle, toplumun tüm ezilen kesimleriyle ortaklaştırarak 13 Aralık’ta Ankara’da merkezi bir mitingin gerçekleştireceğiz. Tüm işçileri, kamu emekçilerini, insanca yaşam hakkı hızla elinden alınan tüm yurttaşlarımızı adil bir gelecek için mücadelemize güç vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.