SİVAS (AA) - Sivas'ın Divriği ilçesinde, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası yakınında çıkan ot yangını, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Divriği Kalesi eteklerindeki kuru otlar henüz belirlenemeyen nedenle tutuştu.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, yaklaşık 500 metre mesafedeki Anadolu beyliklerinden Mengücekoğulları döneminde 1228 yılında yaptırılan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın ihata duvarına kadar ulaştı.

Yangın, Divriği Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren bir demir madeninin itfaiye ekiplerince yaklaşık 4 saat süren çalışmayla söndürüldü.

Söndürme çalışmalarına, ilçedeki polis ve jandarma ekipleri ile vatandaşlar da yardım etti.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yangın kalemizin sol eteklerinde çıkıyor. Eski kilise olarak tabir ettiğimiz yer. Ya sigara izmariti ya da söndürülmemiş bir ateş olabilir. Otlar tutuşuyor. Tutuşunca rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı" dedi.

Yangının Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın ihata duvarına kadar ulaştığını aktaran Kaya, "Korkulan bir süreç yaşandı ama gerekli tedbirler alındı, can ve mal kaybı yaşanmadı. Zaten duvarı aşması mümkün değildi. İhata duvarıyla cami arasında da yaklaşık 15 metre var. Yangında ne esere ne evlere ne de başka bir kültür varlığına zarar gelmedi" diye konuştu.

Kaya, yangının ne kadarlık alanda çıktığıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, vatandaşları da ot yangınlarına karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.