Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yetim çocuklar sergisinin kurdelesini kesti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde, İstanbul İl Müftülüğü, Üsküdar Belediyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin birlikte düzenlendiği sempozyumun açılış konuşmasından sonra yetim çocuklar sergisinin kurdelesini kesti.

Kurdeleyi kesmek için çocukların boy hizasına kadar eğilen Görmez, "Peygamber Efendimizin hayatına baktığımızda çocuklarla iletişimin inceliğini görüyoruz. Konuşurken muhatabının yüzüne bakan Efendimiz, çocuklarla konuştuğu zaman da onların göz hizasına kadar eğilir öyle konuşurdu. Bu metotla Peygamber Efendimizin çocukların gönül dünyasına girdiğini görürüz. Çocuklar hepimizin geleceğidir. Onların yüzündeki tebessümü artırmak için Peygamber Efendimizin davranış metotları bizim için önemli bir örnek teşkil ediyor" dedi.

Başkan Görmez, yetimin sadece başını okşamanın bile çok büyük bir sevap ve cennet müjdesi olduğunu vurgulayarak, "Efendimiz; ‘Yanındaki yetime iyilik yapan kimse ile şu iki parmak gibi cennette beraber olacağız’ buyurmuştur. Bizler de bu hassasiyetle yetimlerin yanında olmalıyız" diye konuştu.

Yetim çocuklara Hz. Peygamberin ayrı bir önem verdiğini belirten Görmez, "Efendimizin yetim çocuklara ayrı bir şefkati vardı. Onlara çok güzel davranır her türlü sorunlarıyla ilgilenirdi. Evinin kapıları yetim çocuklar için sonuna kadar açıktı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğü için, yetimliğin ne kadar acı ve zor olduğunu biliyordu. Yetimlere olan merhametinden dolayı, devamlı olarak onları korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı" ifadelerini kullandı.

ÖMER NASUHİ BİLMEN SEMPOZYUMU

8-9 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda Ömer Nasuhi Bilmen’in hayatı ve eserleri ele alınacak. Sempozyumda Bilmen’in ilmi kişiliği, bulunduğu görevler ile fıkıh, tefsir, hadis, kelam, tarih ve edebiyat alanındaki çalışmalarını ele alan 23 bildiri sunulacak.