ESKİŞEHİR (AA) - Diyanet-Sen Eskişehir Şube Başkanı İlhan Köroğlu, vekil imam hatiplerin ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin kadroya alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Köroğlu, düzenlediği basın toplantısında, vekil imamların ve fahri Kur'an kursu öğreticilerin kadro talebinin siyasilerin seçim öncesi verdiği sözlerden biri olduğunu bildirdi.

Kur'an ve mihrap görevlilerinin yaptıkları görev ile kadroluların yaptığı işin benzer olduğunu ifade eden Köroğlu, şöyle konuştu:

"Vekil ya da fahriler diye işin sorumluluğunu kısıtlı ölçülerde yapmadan bütün sorumluluğu üstlenecek donanıma sahiptirler. Fahri Kur'an kursu ve vekil din görevlilerin asıl işi yapan kadrolardan zerre kadar farkları yoktur. Dini değerleri en iyi şekilde icra edecek bireylere ihtiyaç var. Vekil imam hatipler ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin kadroya alınmasını talep ediyoruz. Fahri Kur'an kursu hocalarının asgari ücretin yarısından daha az bir ücret karşılığı çalıştıklarını ve bu mağduriyetin bir an önce sonlanmasını talep ediyor."